Ελληνικό μέλι ελάτης Αρκαδίας

Μέλι από το εαρινό μελίτωμα των ελάτων του Μαινάλου.

Μέλι Ελάτης Αρκαδίας

Το μέλι ελάτης Μαινάλου είναι σπάνιο προϊον και μάλιστα το μοναδικό με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π) στην Αρκαδία.

Η «ελατοβανίλια» Μαινάλου αναγνωρίστηκε το 1996 από την Ευρωπαίκή Ένωση ως μέλι προστατευόμενης ονομασίας.

Συλλέγεται στις ψηλότερες κορυφές του Μαινάλου από την ποικιλία του μάυρου ελάτου. Ανήκει στην κατηγορία των μελιών που παράγεται από μελιτώματα.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλι ελάτης Μαινάλου προέρχεται από το μελίτωμα που παράγει το έντομο Physokermes hemicryphus.

Η πυκνότητα του μελιού αυτού, η χαρακτηριστική γεύση που θυμίζει βανίλια αλλά και το ιδιαίτερο αδιαφανές χρώμα με περλέ ανταύγειες, που ποικίλουν από εσοδειακή σε εσοδειακή χρονιά, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό.

Το μέλι Ελάτης «ΡΩΜΗΟΣ» εγγυάται την αγνότητα και τη σπανιότητα αυτού του αρκαδικού προϊόντος, από τις κορυφές του Μαινάλου μέχρι και το βάζο.

Η σπανιότητα του μελιού αυτού έγγυται στην παραγωγή του που είναι μικρή και περιοδική αλλά και στην θρεπτική του αξία.

Το μέλι ελάτης Μαινάλου είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο), ένζυμα, πρωτεϊνες και βιταμίνες που συμβάλλουν στην αφομοίωση των σακχάρων στον οργανισμό.

Βελτιώνει την αντοχή, μειώνει τη μυϊκή κόπωση και αυξάνει την απόδοση στην άσκηση.

Διατροφική αξία ανά 100g

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα
και δεν κρυσταλλώνει.
Είναι σπάνιο και συλλέγεται δύσκολα
σε μικρές ποσότητες.